Fritidskläder och utrustning

Vad räknas egentligen som fritidskläder? Gränsen kan vara hårfin och inte så lätt att definiera. Mängder med fritidskläder och utrustning för olika nivåer säljs både via e-handel och i butiker. Det är inte alltid lätt att hitta det perfekta fritidsplagget, framförallt om det ska ha särskilda funktioner. Fritidskläder är inte likadana som kläder du använder i vardagen, för det mesta inte i alla fall. Det finns säkert de som använder sina friluftsplagg även till vardags, det beror på vad man arbetar med. Med fritidskläder har man mycket större krav på prestation, hållbarhet och funktion än vardagskläderna.

Anpassade fritidskläder

De riktigt bra fritidskläderna hade behövt vara anpassade för var och en, personligt. Just för att det är av största vikt att plagget sitter bra och att det inte blir glipor i midjan eller nere vid byxbenet och skon. Ska du vandra i kläderna så måste dom sitta riktigt bra och detta är framförallt svårt att hitta via nätet, att handla kläder online som ska sitta som en andra hud är nästintill omöjligt. Men tack och lov har inte alla människor så höga krav på sina friluftsplagg. De allra flesta klarar sig med plagg som passar hyfsat bra. Många fritidsplagg säljer inte efter hur personen som ska använda dom ser ut, utan de säljs beroende på vilket mode det är. Men inte alla, det finns några butiker som strävar efter att skapa plaggen efter vad kunden önskar.

Efterfrågan på fritidskläder

Intresset för att vandra i skog och mark, eller ta långa promenader hemmavid har ökat fatalt efter pandemins intågande för snart två år sedan. Det innebär att efterfrågan på fritidskläder också har ökat och även på bra och fotvänliga skor och kängor. Det bästa man kan erbjuda sina kunder är en större variation i storlekarna, till exempel långa och korta ben på byxor. Eller långa och korta ärmar på jackor. Just stretchmaterial är populärt för att det passar så många fler personer. Särskilt kvinnor har svårt att finna kläder med bra passform och det kan bero på att fritidskläderna tidigare varit mest anpassade till män, precis som jaktkläder men det växer fram sakta men säkert riktigt bra kläder även för kvinnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: g95