Noter

Att lära sig noter är faktiskt inte alls så lätt som många tror. Men det är väl som med det mesta vid inlärning, i början kan det vara ganska okomplicerat och skoj och man lär sig fort till man kommer till nästa tröskel. Då kan det kännas rätt svårt och många kanske rent av bestämmer sig för att sluta i detta stadie. Men sedan händer det något när man står vid nästa tröskel, har man tagit sig igenom början och lite till, så blir det nästan lättare och lättare istället även om det är mer avancerade noter man lär sig.

Noter under pandemin

Det märks inom vissa områden att delar av världen har tvingats vara mer eller mindre isolerade under en längre tid. I en del länder har befolkningen suttit i karantän hemma i månader och därmed också haft lite svårt att komma på saker att fylla sin tid med. En sak som har sålts mycket under den är jobbiga pandemin, är faktiskt noter och instrument (vid sidan av symaskiner som fullständigt sålt slut!!). Många människor passar på att lära sig andra saker under tiden de sitter av pandemin. Att vara instängd i en lägenhet eller hus under längre tid kan få vem som helst att vilja lära sig nya saker.

Noter för barn

Eftersom jag själv har spelat piano och gitarr sedan jag var liten så har jag redan mängder av noter hemma. Så mina barn har kunnat välja och vraka, men tyvärr har de inte varit lika intresserade av noter och musik som jag själv varit. Så de där noterna för barn som jag köpte nu under pandemin har bar blivit liggande i pianopallen. Jag kan inte minnas att de ens lyft på locket för att titta på noterna, precis som dom vore rädda att dom blev smittade av noterna om dom råkar titta på dom. Jag får helt enkelt lägga lite mer tid på att lära mina barn att läsa noter innan pandemin försvinner och alla får fullt upp igen med vardagen.