Paddelbrädor

Visst är det kul med paddelbrädor! Jag köpte min alldeles egna paddelbräda för några år sedan efter att ha blivit ”biten” av att paddla bräda. Tidigare har jag mest paddlat kanor men också gjort en del vindsurfing. Så länge jag kan minnas har jag bara älskat olika aktiviteter på vatten, kanske har det med att göra att jag är mer eller mindre uppvuxen vid en sjö. I alla fall tillbringade jag vartenda sommarlov med mormor och morfar som hade en liten stuga precis vid en stor sjö. Där lärde jag mig att ta mina första simtag, paddla kanot, vindsurfa och köra båt. Morfar skaffade en liten fiskebåt som jag fick köra när han skulle ut och fiska.

Kul med paddelbrädor

Jag trodde nog aldrig att en paddelbräda skulle bli så enormt populär! För mig som paddlat både kanot och kajak så trodde jag att inget skulle kunna slå det. Att glida runt i sjön i en kanot med den närheten till vatten som du har, allt är lugnt och stilla, till skillnad från att vindsurfa som det inte går att koppla av när man gör så är kanot ofta väldigt stillsamt. Likaså att paddla kajak, då sitter du ännu närmare vattnet och det känns mer som att du blir ett med vattnet i en kajak. Men så kom paddelbrädorna …

Paddelbrädan – ett säkert kort

Hos en vän till mig fick jag testa en paddelbräda för första gången. Jag tänkte att det inte skulle vara så stor skillnad mot att paddla kajak och att vindsurfa, att det kanske skulle vara något mitt emellan dessa. Eftersom jag har vana av att balansera på vindsurfingbrädan så var det inte så svårt för mig att snabbt komma upp på fötter på paddelbrädan. Det tog heller inte så lång tid att inse att du blev ännu mer ”ett” med vattnet och sjön när du stod på en paddelbräda, så nu förstår jag tjusningen med att paddla paddelbräda.